Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ НАШЕ ШКОЛЕ!

281359560 10160131475599813 7312307022759631286 n Тематска недеља посвећена Дану школе који је пред нама, почела је у понедељак ликовном радионицом коју је отворила наставница ликовне културе Александра Павловић. Она је представила занимљиву технику сликања кафом и вином, колегама и ученицима школе који су били више него расположени да пробају овај начин сликања. Топао дан, хладовина и звуци пријатне музике измамили су све на отворено. Креативност и инспирацију пронашао је сваки учесник радионице.

Други дан Змајеве недеље био је конципиран као тематски посвећен непоправљивом романтичару Јовану Јовановићу Змају чије име носи и наша школа. Ученици млађих и старијих разреда су имали прилику да кроз све наставне предмете обнове знање о животу и раду овог великог песника. Кроз радионицу писања стихова код наставнице српског језика Марије Петровић, преко квизова, читања и анализе песама код библиотекарке Марије Раденковић, сликања мотива из песама код учитељица, ученици су утврдили постојеће знање, али и проширили неким новим информацијама о лику и делу овог дечијег песника.

srednji vek

Трећи дан је највише покупио симпатије присутних, јер се тицао представљања пројекта под називом „ Упознајте чари средњег века“. Захваљујући иницијативи наставница историје, српског језика и педагога школе, а уз помоћ појединих предметних наставника чији се наставни садржаји подударају са темом приказа поменуте епохе, ученици, наставници и родитељи су имали прилику да осете дух средњовековне културе на платоу испред наше школе. Поред радионица лепог писања гушчијим пером, израде средњовековних застава, израде грнчарије, посетиоци су могли да посете и изложбе средњовековних градова, оружја, костима које смо посудили из Градског позоришта "Театар 91"; могли су да уживају у укусима традиционалних средњовековних јела, звуцима средњовековних трубадура и приказу витешких борби. Наставница српског језика је говорила ученицима о животу средњовековних владара на двору, манирима и плесу. Поменула је неке занимљивости које ни други наставници нису знали везане за живот наших владара и додатно заинтригирала присутне да истраже поједине сегменте њихових живота.Био је ово један врло успешан дан. Дух средњег века се свуда осећао...

281815080 10160131476244813 5129298568253031122 n

Спортски дан је дошао као мали излет из свих тематски осмишљених активности.Умеће играња фудбала показали су ученици старијих разреда из Рутевца и са Рудника. Било је више него напето. Страствени навијачи, овације, транспаренти учинили су да утакмица буде и више од тога. Као прави професионалци и дечаци са Рудника и дечаци из Рутевца су показали шта значи спортски дух и жења за победом. Традиционални дерби завршио се победом дечака са Рудника... За све нас, сви учесници су победници, јер спортски дух и фер игра нису изостали...

Као круна целокупне Змајеве недеље била је и приредба под називом „ Живот као на филму“ коју је осмислила наставница српског језика Марија Петровић, а коју су реализовали под њеном режијом сви ученици како из матичне школе, тако и издвојених школских јединица. По узору на црвени тепих и доделу Оскара приредба је била заснована на корелацији животних ситуација са садржајима из филма. Ученици су изводили култне сцене из домаћих филмова, хор је певао чувене песме из истих, а ученици млађих разреда су ритмичким тачкама зачинили целокупан доживљај. Био је ово прави спектакл за све присутне!

Више информација можете наћи на фб страници наше школе!

ПРОЈЕКТИ

zdravo rastimoeko

5

Skola bez nasilja

 

 leadersshowcase school

skola buducnosti

jedan u milion

dils

profesionalna orijentacija

 

druga sansa 640x279

Copyright © 2024 ОШ "Јован Јовановић Змај" Rights Reserved.