Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ НАШЕ ШКОЛЕ!

23847059 10213158878639821 774671243 o    Дана 16.11.2017. године ученици шестог разреда у Основној школи „ Јован Јовановић Змај“ на Алексиначком Руднику обележили су Дан толеранције занимљивом радионицом и презентацијом. Педагог школе је кроз замишљено путовање возом и сусрете са људима  различитих профила  у купеу  објаснио шта је то толеранција и колико је она битна у савременом друштву, а кроз симулацију неких животних ситуација са особама из маргинализованих и осетљивих група приказао  како предрасуде делују на појединце.

   Све ситуације су прилично верно представљене, па се од   ученика тражило  да покажу свој став и мишљење о њима. Било је интересантно водити полемику на ту тему и чути толико различитих мишљења Показало се да ученици ипак имају одређене предрасуде према особама, стварима и појавама које не разумеју и  да те предрасуде углавном потичу из породице или већим делом из садржаја и прича које им се пласирају преко медија.

   Педагог је отворено говорио о томе, указао им  на значај толеранције у друштву и чињеницу какав би свет био да нема толеранције. Према њеним речима и речима наставнице српског језика, одељење представља тај свет у малом и оно је симулација живота за који се спремају. Ученици су то схватили и били више него задовољни приказаним.

ПРОЈЕКТИ

zdravo rastimoeko

5

Skola bez nasilja

 

 leadersshowcase school

skola buducnosti

jedan u milion

dils

profesionalna orijentacija

 

druga sansa 640x279

Copyright © 2024 ОШ "Јован Јовановић Змај" Rights Reserved.