Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ НАШЕ ШКОЛЕ!

IMG dac23450df546885c5b4c6784cf3ed76 V     Дана 22.11.2017. године у нашој школи одржана је трибина под називом „Насиље у школи“ на којој су предавачи били представници полицијске испоставе у Алексинцу, заменик командира Ивица Анђелковић и педагог школе Јасмина Марковић. Поред наставника трибини су присуствовали родитељи и ученици школе.

     Трибина је организована са циљем да се предупреде негативне ситуације и да се родитељи и наставници анимирају на остваривању заједничког циља-безбедно и срећно детињство наше деце.

    Присутни су имали прилику да се упознају са појмом и врстама насиља, карактеристикама извршиоца насиља и жртвама, разлозима зашто су нека деца насилна, нивоима насиља и начинима реаговања. Такође, су били у прилици да се упознају са новинама које Закон о основама система образовања и васпитања доноси, а тичу се вођења дисциплинских поступака, одговорности родитеља и ученика као и увођења друштвено-хуманитарног рада.

    Након трибине уследила је богата дискусија. Том приликом представник полиције дао је смернице како треба поступити у одређеној ситуацији, шта урадити да се спречи насиље и коме га пријавити.  

ПРОЈЕКТИ

zdravo rastimoeko

5

Skola bez nasilja

 

 leadersshowcase school

skola buducnosti

jedan u milion

dils

profesionalna orijentacija

 

druga sansa 640x279

Copyright © 2024 ОШ "Јован Јовановић Змај" Rights Reserved.